Croatian English French German Italian Spanish

PREDSTAVLJEN PORTAL GOSPODARSTVA MOSTARA

utorak, 03 Februar 2015 13:36

Internet portal www.gospodarstvoprivreda.mostar.ba, koji na jednom mjestu donosi podatke o mostarskim poduzećima i gospodarstvu najvećeg grada u Hercegovini, predstavljen je dana na konferenciji za tisak u Gradskoj vijećnici.

Ovaj portal izrađen je u sklopu projekta "ASSI", koji provode talijanska razvojna agencija "Sangro Aventino" i Grad Mostar.

Po riječima direktora spomenute agencije Raffaelea Trivilina, ovaj portal je spona između Grada Mostara, njegovih institucija i proizvodnog tkiva, odnosno proizvodnih tvrtki koje rade na području Mostara.

- Cilja nam je bio napraviti jednu veliku izložbenu vitrinu svih tvrtki iz Mostara i predstaviti ih cijeloj Europi i svijetu. Na portalu tvrtke iz cijeloga svijeta mogu razmjenjivati poslovne informacije i pronaći potencijalne klijente za razvoj svog biznisa - dodao je Trivilino.

Do sada je na portalu predstavljeno oko stotinu poduzeća, sa svim informacijama o njihovim aktivnostima i poslovanju. Tim poduzećima ostavljena je i mogućnost ažuriranja podataka u vidu objavljivanja novosti i najava događanja.

Također, sve tvrtke koje nisu uvrštene na portal imaju mogućnost prijaviti se elektronskim putem i predstaviti se na portalu. Trivilino je istaknuo da pored informativnog aspekta, portal posjeduje i administrativni dio.

- Gospodarstvenici na portalu mogu pronaći sve potrebne dokumente za pokretanje posla u Mostaru. Tako strani ulagači i domaći gospodarstvenici mogu s portala skinuti potrebne formulare, ispuniti ih i poslati gradskim institucijama - kazao je Trivilino.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako je u ekonomiji vrijeme novac te da će ovaj projekt pomoći bržem razvoju gospodarstva u Mostaru.

Dodao je kako vjeruje da će se portal pokazati uspješnim te da će se u bližoj budućnosti proširiti na cijelu Hercegovinu.

Vrijednost cijelog projekta "ASSI" je oko 60.000 eura, a sredstva za njegovu provedbu u potpunosti je osiguralo talijansko ministarstvo gospodarstva.

www.mostar.ba Ured za odnose s javnošću

Vijesti